4ο Επιστημονικό Συνέδριο Φαρμακευτικής Φροντίδας
X

Ένα blog για τα φάρμακα, τις κλινικές πρακτικές και την επιστήμη!

4ο Επιστημονικό Συνέδριο Φαρμακευτικής Φροντίδας
Διαμαντής Κλημεντίδης / Δευτέρα, 20 Ιανουαρίου 2020 / Κατηγορίες: Δραστηριότητες-Εκδηλώσεις

4ο Επιστημονικό Συνέδριο Φαρμακευτικής Φροντίδας

Εμβολιασμός: ο Ρόλος του Φαρμακοποιού μέσα από τη Φαρμακευτική Φροντίδα

Ημερομηνία του event: 8/2/2020 2:30 μμ - 3:30 μμ Εξαγωγή του event

Κάποιες φορές στα άρθρα μας, ακολουθείτε συνδέσμους που σας οδηγούν σε ιστοσελίδες που δεν μας ανήκουν. Οι σύνδεσμοι αυτοί επισημαίνονται με το σύμβολο . Παρότι καταβάλλουμε κάθε δυνατή προσπάθεια ώστε να περιλαμβάνουμε στο περιεχόμενό μας μόνο συνδέσμους που οδηγούν σε ιστοσελίδες υψηλής ποιότητας, δεν έχουμε καμία ευθύνη για το περιεχόμενο ή τη διαθεσιμότητα ιστοσελίδων που ανήκουν σε τρίτους.

Επιπλέον, έχετε υπόψη σας ότι οι πολιτικές ασφάλειας και ιδιωτικότητας σε αυτές τις ιστοσελίδες πιθανόν να είναι διαφορετικές από αυτές του Κλινικού Φαρμακοποιού, συνεπώς φροντίστε να τις διαβάσετε προσεκτικά.

Για ερωτήματα και ανησυχίες σχετικά με το περιεχόμενο των συνδεδεμένων ιστοσελίδων, παρακαλούμε να απευθύνεστε στους διαχειριστές αυτών.

Eμβολιασμός: ο Ρόλος του Φαρμακοποιού μέσα από τη Φαρμακευτική Φροντίδα

Κλημεντίδης Διαμαντής, Κλινικός Φαρμακοποιός, MSc, Υπεύθυνος Νοσοκομειακού Φαρμακείου στην Κλινική Αγία Αικατερίνη, Θεσσαλονίκη

Καθώς η πρόληψη αποτελεί κύριο στόχο της Φαρμακευτικής Φροντίδας, ο φαρμακοποιός διαδραματίζει σημαντικό ρόλο στην επιτήρηση του εμβολιασμού στις ευπαθείς ομάδες πληθυσμού. Η άμεση και συχνή επαφή με αυτές τις ομάδες δίνει την ευκαιρία στον φαρμακοποιό να συμβάλλει στη σωστή ενημέρωση και εκπαίδευση για τον απαιτούμενο εμβολιασμό όλων των ηλικιών, με έμφαση στους ενήλικες, όπου τα υπάρχοντα στοιχεία δείχνουν ότι σε σημαντικό ποσοστό αμελούν να εμβολιασθούν.

Εκτύπωση
Αξιολογήστε το άρθρο:
Δεν υπάρχει αξιολόγηση
519

Παρακαλούμε να κάνετε login ή να εγγραφείτε για να σχολιάσετε.