Το ταξίδι στο μυστήριο του πόνου κάνει στάση στον ΙΑΝΟ

Κάποιες φορές στα άρθρα μας, ακολουθείτε συνδέσμους που σας οδηγούν σε ιστοσελίδες που δεν μας ανήκουν. Οι σύνδεσμοι αυτοί επισημαίνονται με ένα βέλος στα δεξιά του συνδέσμου.
Παρότι καταβάλλουμε κάθε δυνατή προσπάθεια ώστε να περιλαμβάνουμε στο περιεχόμενό μας μόνο συνδέσμους που οδηγούν σε ιστοσελίδες υψηλής ποιότητας, δεν έχουμε καμία ευθύνη για το περιεχόμενο ή τη διαθεσιμότητα ιστοσελίδων που ανήκουν σε τρίτους.
Επιπλέον, έχετε υπόψη σας ότι οι πολιτικές ασφάλειας και ιδιωτικότητας σε αυτές τις ιστοσελίδες πιθανόν να είναι διαφορετικές από αυτές του Κλινικού Φαρμακοποιού, συνεπώς φροντίστε να τις διαβάσετε προσεκτικά.
Για ερωτήματα και ανησυχίες σχετικά με το περιεχόμενο των συνδεδεμένων ιστοσελίδων, παρακαλούμε να απευθύνεστε στους διαχειριστές αυτών.

Πραγματοποιήθηκε με επιτυχία η ενημερωτική συνάντηση για το κοινό σχετικά με ζητήματα που αφορούν τον πόνο και την αντιμετώπισή του, στο φιλοξενο χώρο του Καφέ Ιανός, στις εγκαταστάσεις του γνωστού εκδοτικού οίκου. Η ιδέα της ενημέρωσης του κοινού σχετικά με θέματα που άπτονται της μυοσκελετικής υγείας, προέκυψε ως μια κοινή δράση της Physio Science Clinic και του κέντρου Manual Physiotherapy Κώστας Σακελλαρίου, με τη συνδρομή νέων επιστημόνων της υγείας, όπως ο Γεώργιος Κελάλης, αναπληρωτής διευθυντής Κλινικής Σπονδυλικής Στήλης Metropolitan Hospital, ο Ανδρέας Ζουρδός, Διαιτολόγος – Διατροφολόγος και ο Διαμαντής Κλημεντίδης, Κλινικός Φαρμακοποιός.

Η συζήτηση ξεκίνησε με την παρουσίαση βασικών στοιχείων σχετικά με τη φυσιολογία και τα χαρακτηριστικά του πόνου στο μυοσκελετικό σύστημα, αναιρέθηκαν μύθοι που επικρατούν σχετικά με το γιατι κάποιος πονά, πού οφείλεται τελικά ο πόνος του και ποια συσχέτιση υπάρχει με τα εργαστηριακά του ευρήματα (Μαγνητική Τομογραφία, απλή ακτινογραφία κλπ).

Από αριστερά: Αλέξανδρος Σιδέρης, Κώστας Σακελλαρίου, Γιώργος Κελάλης, Διαμαντής Κλημεντίδης, Ανδρέας Ζουρδός.

Συζητήθηκε η φιλοσοφία προσέγγισης προς τον πόνο από τη διαφορετική οπτική γωνία του καθε επαγγελματία υγείας, και οριοθετήθηκε ο κοινός τόπος χειρουργού – φυσικοθεραπευτή στην προσέγγιση του ασθενούς. Τονίστηκε η μεγάλη αξία της διεπιστημονικής προσέγγισης πολλών ειδικών στη διαχείριση του μακροχρόνιου και του χρόνιου πόνου ασθενών.

Σχολιάστηκε εκτενώς η ορθολογική χρήση του φαρμάκου και κυρίως η ευθύνη του κλινικού στη σωστή πληροφόρηση των ασθενών για τον τρόπο χρήσης του. Τέλος, δόθηκε όλος ο απαραίτητος χρόνος ώστε να απαντηθούν οι απορίες του κοινού, γεγονός που κράτησε ζωηρή τη συζήτηση μέχρι το τέλος. Δεχθήκαμε πάνω από 15 ερωτήσεις οι οποίες απαντήθηκαν διεξοδικά. Το ενδιαφέρον του κόσμου αποδείχθηκε από το γεγονός ότι συμμετείχαν ζωηρά στη συζήτηση και δεν φάνηκαν σημάδια κόπωσης ούτε μετά από 2 ώρες συνεχούς παρουσίας τους.

Ευχαριστούμε όλους όσους συμμετείχαν στην προσπάθειά μας.

Ευχαριστούμε τον Ιανό για τη ζεστή και άρτια φιλοξενία του.

Ευχαριστούμε θερμά την BTL Greece για την υποστήριξη και την ευγενική χορηγία της εκδήλωσης.

YouTube player

Μοιραστείτε τη γνώση!