Καλωσορίσατε

Καλώς ήρθατε στο clinicalpharmacist.gr!

– Εδώ τώρα να γράψω εσωτερική χρήση ή εξωτερική;
– Εμένα ρωτάς κυρ φαρμακοποιέ μου;;;
– Εδώ τώρα να γράψω εσωτερική χρήση ή εξωτερική;
– Εμένα ρωτάς κυρ φαρμακοποιέ μου;;;

Το επάγγελμα του φαρμακοποιού είναι ένα από τα πλέον παρεξηγημένα στην Ελλάδα. Αποτελεί κοινό τόπο να προσπαθούν κάποιοι να ερμηνεύσουν το ρόλο του με βάση την ετυμολογία της λέξης και μόνο. Άλλοι πάλι έχουν στο μυαλό τους τον φαρμακοποιό ως την καρικατούρα του πολυτεχνίτη που ενσάρκωσε στην ομώνυμη ταινία ο αείμνηστος Θανάσης Βέγγος.

Δυστυχώς, μεγάλη μερίδα ευθύνης γι’ αυτό έχουν και ίδιοι οι φαρμακοποιοί, ταυτισμένοι καθώς είναι με την έννοια του φαρμακείου. Στην πραγματικότητα όμως, ο φαρμακοποιός αποτελεί τον ταχύτερα αναπτυσσόμενο και μεταβαλλόμενο επαγγελματία υγείας των τελευταίων 10 ετών σε παγκόσμια κλίμακα και η Κλινική Φαρμακευτική είναι η καλύτερη απόδειξη αυτού του ισχυρισμού.

Θα σας πω ένα μυστικό: ο φαρμακοποιός δεν είναι αυτός που νομίζετε ότι είναι. Και ο ρόλος του σε ένα σύγχρονο Σύστημα Υγείας περιλαμβάνει πολύ περισσότερα από αυτά που φαντάζεστε.

Διαμαντής Κλημεντίδης, κλινικός φαρμακοποιός

Ο ιστότοπος αυτός απευθύνεται σε όλους όσους έχουν να κερδίσουν από τη βέλτιστη χρήση των φαρμάκων: Στους γιατρούς και φαρμακοποιούς που ενδιαφέρονται να παράσχουν περίθαλψη αιχμής στους ασθενείς τους, στους ίδιους τους ασθενείς που για κάποιο λόγο αντιμετωπίζουν πρόβλημα συμμόρφωσης με την αγωγή τους και στους φορείς που ενδιαφέρονται να συμπιέσουν το κόστος της υγείας χωρίς να κάνουν παραχωρήσεις στην ποιότητα.

Περισσότερα μπορείτε να διαβάσετε στους Όρους Χρήσης της ιστοσελίδας.