Καν’ Το Όπως οι Άγγλοι: Πώς να προβάλλετε τον ρόλο σας, μαθήματα για φαρμακοποιούς

Κάποιες φορές στα άρθρα μας, ακολουθείτε συνδέσμους που σας οδηγούν σε ιστοσελίδες που δεν μας ανήκουν. Οι σύνδεσμοι αυτοί επισημαίνονται με ένα βέλος στα δεξιά του συνδέσμου.
Παρότι καταβάλλουμε κάθε δυνατή προσπάθεια ώστε να περιλαμβάνουμε στο περιεχόμενό μας μόνο συνδέσμους που οδηγούν σε ιστοσελίδες υψηλής ποιότητας, δεν έχουμε καμία ευθύνη για το περιεχόμενο ή τη διαθεσιμότητα ιστοσελίδων που ανήκουν σε τρίτους.
Επιπλέον, έχετε υπόψη σας ότι οι πολιτικές ασφάλειας και ιδιωτικότητας σε αυτές τις ιστοσελίδες πιθανόν να είναι διαφορετικές από αυτές του Κλινικού Φαρμακοποιού, συνεπώς φροντίστε να τις διαβάσετε προσεκτικά.
Για ερωτήματα και ανησυχίες σχετικά με το περιεχόμενο των συνδεδεμένων ιστοσελίδων, παρακαλούμε να απευθύνεστε στους διαχειριστές αυτών.

Η Royal Pharmaceutical Society είναι το επαγγελματικό σωματείο των φαρμακοποιών της Αγγλίας. Εκπροσωπεί όλους τους επιστήμονες φαρμακοποιούς, ανεξάρτητα από το αν είναι ιδιοκτήτες φαρμακείων ή υπάλληλοι, αν εργάζονται στη φαρμακοβιομηχανία, στην εκπαίδευση ή στο Νοσοκομείο. Ακριβώς το αντίθετο δηλαδή απ’ ό,τι συμβαίνει στη χώρα μας, όπου αλλιώς εκπροσωπούνται οι ιδιοκτήτες φαρμακείων (ΠΦΣ), αλλιώς οι φαρμακοποιοί των δημόσιων Νοσοκομείων (ΠΕΦΝΙ) κι αλλιώς όλοι οι υπόλοιποι με εξαρτημένη σχέση εργασίας (ΠΕΦ), αλλά αυτό είναι θέμα για άλλη ανάρτηση.  Επίσης, εκτός από συνδικαλιστικό όργανο, είναι ένας επιστημονικός σύλλογος παραγωγής γνώσης παγκόσμιας ακτινοβολίας, με  αντιπροσωπευτικότερο ίσως δείγμα της δουλειάς του την έκδοση του θρυλικού British National Formulary, του Βρετανικού Εθνικού Συνταγολογίου, κάθε 6 μήνες, σε συνεργασία με το BMJ Publishing Group.

Γιατί τα λέμε όλα αυτά; Λοιπόν, μια “παρενέργεια” (sic) της καθολικότητας που πρεσβεύει η RPS, είναι ότι προσπαθεί επιθετικά να ενισχύσει τον ρόλο του φαρμακοποιού ως παρόχου υγείας εντός του Εθνικού Συστήματος Υγείας (NHS), αντί να αναλώνεται σε κοντόφθαλμες κλαδικές διεκδικήσεις. Απόδειξη αποτελεί το τελευταίο της δημιούργημα που είδε το φως της δημοσιότητας μόλις σήμερα: Ένα δίλεπτο animation που εξηγεί με όμορφο και απλό τρόπο γιατί η ενσωμάτωση του φαρμακοποιού στις θεραπευτικές ομάδες όπου κι αν υπάρχουν τέτοιες (κοινότητα, νοσοκομεία, κέντρα φροντίδας κτλ), είναι προς όφελος τόσο των ασθενών όσο και του ίδιου του συστήματος. Τα πολλά λόγια είναι φτώχεια· απολαύστε.

YouTube player

Μοιραστείτε τη γνώση!