Τετάρτη, 13 Ιανουαρίου 2021
Πρακτικές οδηγίες με τη μορφή infographic, βασισμένες στις κλινικές κατευθυντήριες οδηγίες της Καναδικής Ιατρικής Ένωσης
Πέμπτη, 15 Οκτωβρίου 2020
Διαδραστικό εργαλείο διερεύνησης των εμβολιαστικών αναγκών των ενηλίκων έναντι του πνευμονιόκοκκου
Παρασκευή, 11 Σεπτεμβρίου 2020
Η βασική αιτία δυσπιστίας έναντι των εμβολίων είναι οι πρόσθετες ουσίες που περιέχονται σ’ αυτά, συχνά αποκαλούμενες «δηλητήρια», «χημεία», «καρκίνος» κ.α. Για να δούμε τι συμβαίνει στ’ αλήθεια με τις κυριότερες από αυτές, ξεκινώντας από την φορμαλδεΰδη.
Δευτέρα, 1 Ιουνίου 2020
Τι χρειάζεται για να γίνει αλλαγή παραδείγματος; Ο Craig Thompson, Διευθυντής Εμβολιασμών στο Υπουργείο Υγείας της British Columbia του Καναδά, μάς εξηγεί πώς οι φαρμακοποιοί της περιοχής μεταμόρφωσαν το τοπίο των εμβολιασμών στην επαρχία.
Τετάρτη, 3 Οκτωβρίου 2018
Γιατί το αντιγριπικό εμβόλιο πρέπει να γίνεται κάθε χρόνο; Το ECDC έχει φτιάξει ένα εξαιρετικό infographic που εξηγεί αναλυτικά τους λόγους, το οποίο πήραμε την πρωτοβουλία να μεταφράσουμε.
Τετάρτη, 1 Αυγούστου 2018
Ζούμε στην εποχή των fake news κι αυτό δεν είναι υπερβολή. Μπορεί η ραγδαία διάδοση του Internet και των κοινωνικών δικτύων να αποτιμάται συνολικά (μάλλον) θετικά, ταυτόχρονα όμως επιτρέπει τη διασπορά της παραπληροφόρησης και των ψευδών ειδήσεων ταχύτερα και βαθύτερα όσο ποτέ άλλοτε.
Τετάρτη, 16 Μαΐου 2018
Η ηλικία είναι απλώς ένας αριθμός και σίγουρα όχι κάτι που μπορεί να σας εμποδίσει να απολαμβάνετε τη ζωή σας στο μέγιστο βαθμό
Παρασκευή, 27 Απριλίου 2018
Το ξέρατε ότι υπάρχουν εμβόλια που πρέπει να κάνουν όλες οι έγκυες; Ένα ακόμα εξαιρετικό animation από το Vaccines Today.
Πέμπτη, 26 Απριλίου 2018
Μην ξεχνάτε: Υπάρχουν εμβόλια για όλα τα στάδια της ζωής μας, όλα το ίδιο σημαντικά.
Πέμπτη, 25 Ιανουαρίου 2018
Σύμφωνα με την Παγκόσμια Οργάνωση Υγείας, η πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας (ΠΦΥ) «είναι η φροντίδα υγείας που παρέχεται στα πλαίσια της κοινότητας, συνήθως από οικογενειακούς ιατρούς, νοσηλευτές/νοσηλεύτριες και άλλους επαγγελματίες υγείας. Πρέπει να είναι καθολικά προσβάσιμη σε άτομα και οικογένειες, με αποδεκτά από αυτούς μέσα, με την πλήρη συμμετοχή τους, και με λογικό κόστος για την κοινότητα και τη χώρα». Είναι αυτονόητο, επομένως, από τον ίδιο τον ορισμό της ΠΦΥ, ότι η ποιοτική παροχή της είναι διεπιστημονική και όχι καθαρά ιατρική υπόθεση.