Ερευνητικές θέσεις: Lawrence O Gostin

Κάποιες φορές στα άρθρα μας, ακολουθείτε συνδέσμους που σας οδηγούν σε ιστοσελίδες που δεν μας ανήκουν. Οι σύνδεσμοι αυτοί επισημαίνονται με ένα βέλος στα δεξιά του συνδέσμου.
Παρότι καταβάλλουμε κάθε δυνατή προσπάθεια ώστε να περιλαμβάνουμε στο περιεχόμενό μας μόνο συνδέσμους που οδηγούν σε ιστοσελίδες υψηλής ποιότητας, δεν έχουμε καμία ευθύνη για το περιεχόμενο ή τη διαθεσιμότητα ιστοσελίδων που ανήκουν σε τρίτους.
Επιπλέον, έχετε υπόψη σας ότι οι πολιτικές ασφάλειας και ιδιωτικότητας σε αυτές τις ιστοσελίδες πιθανόν να είναι διαφορετικές από αυτές του Κλινικού Φαρμακοποιού, συνεπώς φροντίστε να τις διαβάσετε προσεκτικά.
Για ερωτήματα και ανησυχίες σχετικά με το περιεχόμενο των συνδεδεμένων ιστοσελίδων, παρακαλούμε να απευθύνεστε στους διαχειριστές αυτών.

Αναδημοσίευση από blog.ehealthgr

Ο Lawrence O Gostin ειδικεύεται στην παγκόσμια υγεία. Όντας καθηγητής νομικής και δημόσιας υγείας στο πανεπιστήμιο του Georgetown και του Johns Hopkins, έχει ενεργή συμμετοχή σε διάφορες πολιτικές και διαβουλεύσεις στον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας. Αποτελεί τον πρώτο virtual ομιλητή σε αυτή τη σειρά με σημαίνουσες ερευνητικές και πολιτειακές θέσεις. Σημείωση: Τα βιογραφικά στοιχεία δεν αναφέρονται ως authority bias. Αναφέρονται ως κομμάτι της πορείας και εμπειρίας του εκάστοτε ερευνητή.

Η ομιλία αφορά τις ανισότητες γύρω από την παροχή υπηρεσιών υγείας ανά τον κόσμο. Το πρόβλημα και οι λύσεις θα μπορούσαν να περιγραφούν σχηματικά με βάση τα 3 παρακάτω ερωτήματα:

  1. Τι εννοούμε με τον όρο παγκόσμια υγεία;
  2. Αν προσθέταμε στην ανάλυση τη δικαιοσύνη, τι θα εννοούσαμε με τον όρο παγκόσμια υγεία;
  3. Πώς μπορούμε να εξασφαλίσουμε την εφαρμογή δίκαιων πολιτικών παγκόσμιας (προσθέτω εγώ: και δημόσιας) υγείας;
YouTube player

Μοιραστείτε τη γνώση!