Βασιλική Γαροπούλου

Με ιδιαίτερη χαρά προλογίζω την ιστοσελίδα clinicalpharmacist.gr, που είναι αφιερωμένη στην κλινική φαρμακευτική και την βασιζόμενη σε αποδείξεις ιατρική.

O κ. Διαμαντής Κλημεντίδης, τα τελευταία χρόνια προέβη στην δημιουργία αυτού του πλούσιου επιστημονικά τεκμηριωμένου site, το οποίο αποτελεί ένα χρήσιμο βοήθημα σε όποιον θέλει να αντλήσει σύγχρονη γνώση στις νέες δεδομένες φαρμακευτικές εξελίξεις ή ακόμη να επιβεβαιώσει τα παλαιότερα δεδομένα με νέα στοιχεία που περιλαμβάνονται στην Ερευνητική φαρμακευτική κοινότητα.

Η πορεία του κ. Κλημεντίδη είναι πλούσια στον σχεδιασμό και την παράδοση σεμιναρίων σε όλη την Ελλάδα, στα πλαίσια της συνεχιζόμενης επαγγελματικής εκπαίδευσης των φαρμακοποιών της κοινότητας με το πιο κατανοητό και τεκμηριωμένο επιστημονικά τρόπο εντυπωσιάζοντας με τον όγκο νέων δεδομένων και την σαφή αναλυτική τους παρουσίαση.

Με τον κ. Κλημεντίδη συνεργαζόμαστε στα πλαίσια των δραστηριοτήτων της ιστοσελίδας “clinicalpharmacist.gr” η οποία παρέχει στον αναγνώστη μια προσιτή και πλούσια πηγή σύγχρονης πληροφόρησης.

Στα πλαίσια αυτής της συνεργασίας, είχα την ευκαιρία να εκτιμήσω και να αναγνωρίσω με σιγουριά ότι και αυτό το έργο προσφοράς εκπαίδευσης της κλινικής φαρμακευτικής, της ενδεικνυόμενης φαρμακοθεραπείας των χρόνιων σωματικών νόσων θα τύχει της ευρύτερης αποδοχής και θα είναι ένα χρήσιμο βοήθημα σε όποιον θέλει να αντλήσει σύγχρονη γνώση σε ένα μεγάλο φάσμα της φαρμακευτικής επιστήμης.

O κ. Διαμαντής Κλημεντίδης δημιούργησε μέσω άφθονης εικονογράφησης την ευχάριστη κατανόηση των θεμάτων που παρουσιάζει, με την ανανεωμένη αυτή προσπάθεια να καλύπτει την αναγκαιότητα που υπάρχει στο χώρο της επιστήμης που υπηρετεί.

Dr. Βασιλική Γαροπούλου M.Sc.s., Ph.D., P.D.
Καθ.Επιστήμης Ειδ.Φυσικής Αγωγής & Αθλητισμού ΤΕΦΑΑ Α.Π.Θ.
Επ. Συνεργάτης Α’ Παν/κής Νευρολογικής Κλ. ΑΧΕΠΑ
Τομέας Νευροεπιστημών Tμήμα Ιατρικής Σχολή Επιστημών Υγείας ΑΠΘ