InPharma 2017 | Φαρμακοποιός & Εμβολιασμοί Ενηλίκων: Τέτανος, Γρίπη, Πνευμονιόκοκκος

Κάποιες φορές στα άρθρα μας, ακολουθείτε συνδέσμους που σας οδηγούν σε ιστοσελίδες που δεν μας ανήκουν. Οι σύνδεσμοι αυτοί επισημαίνονται με ένα βέλος στα δεξιά του συνδέσμου.
Παρότι καταβάλλουμε κάθε δυνατή προσπάθεια ώστε να περιλαμβάνουμε στο περιεχόμενό μας μόνο συνδέσμους που οδηγούν σε ιστοσελίδες υψηλής ποιότητας, δεν έχουμε καμία ευθύνη για το περιεχόμενο ή τη διαθεσιμότητα ιστοσελίδων που ανήκουν σε τρίτους.
Επιπλέον, έχετε υπόψη σας ότι οι πολιτικές ασφάλειας και ιδιωτικότητας σε αυτές τις ιστοσελίδες πιθανόν να είναι διαφορετικές από αυτές του Κλινικού Φαρμακοποιού, συνεπώς φροντίστε να τις διαβάσετε προσεκτικά.
Για ερωτήματα και ανησυχίες σχετικά με το περιεχόμενο των συνδεδεμένων ιστοσελίδων, παρακαλούμε να απευθύνεστε στους διαχειριστές αυτών.

Τα εμβόλια συνιστούν μια από τις μεγαλύτερες ανακαλύψεις της ανθρωπότητας. Καμία άλλη ανθρώπινη παρέμβαση στην ιστορία, με εξαίρεση την πρόσβαση σε καθαρό νερό, δεν έχει σώσει περισσότερες ζωές –ούτε καν τα αντιβιοτικά.

Είναι γνωστό ότι οι μαζικοί εμβολιασμοί κατά την παιδική ηλικία έπαιξαν καθοριστικό ρόλο στην κατακόρυφη μείωση της βρεφικής και παιδικής θνησιμότητας και στην ελάττωση στο επίπεδο της ανυπαρξίας πολλών σοβαρών ασθενειών, όπως είναι η πολιομυελίτιδα,  ο κοκκύτης και η ιλαρά.

Όμως, τα εμβόλια δεν απευθύνονται μόνο στα παιδιά· οι εμβολιασμοί ενηλίκων είναι ζήτημα που άπτεται της Δημόσιας Υγείας με εξίσου πιεστικό τρόπο. Ο φαρμακοποιός της κοινότητας, ως ο πλέον προσβάσιμος επαγγελματίας υγείας, βρίσκεται σε προνομιακή θέση που του επιτρέπει να συμβάλλει καθοριστικά στην μεγιστοποίηση της εμβολιαστικής κάλυψης του ενήλικου πληθυσμού της χώρας, με βάση τις οδηγίες του Εθνικού Προγράμματος Εμβολιασμών. Εξερευνούμε τις δυνατότητες αυτές, εστιάζοντας στα εμβόλια έναντι του τετάνου, της γρίπης και του πνευμονιόκοκκου.

YouTube player

Μοιραστείτε τη γνώση!

,