“Bohemian Polypharmacy”

Κάποιες φορές στα άρθρα μας, ακολουθείτε συνδέσμους που σας οδηγούν σε ιστοσελίδες που δεν μας ανήκουν. Οι σύνδεσμοι αυτοί επισημαίνονται με ένα βέλος στα δεξιά του συνδέσμου.
Παρότι καταβάλλουμε κάθε δυνατή προσπάθεια ώστε να περιλαμβάνουμε στο περιεχόμενό μας μόνο συνδέσμους που οδηγούν σε ιστοσελίδες υψηλής ποιότητας, δεν έχουμε καμία ευθύνη για το περιεχόμενο ή τη διαθεσιμότητα ιστοσελίδων που ανήκουν σε τρίτους.
Επιπλέον, έχετε υπόψη σας ότι οι πολιτικές ασφάλειας και ιδιωτικότητας σε αυτές τις ιστοσελίδες πιθανόν να είναι διαφορετικές από αυτές του Κλινικού Φαρμακοποιού, συνεπώς φροντίστε να τις διαβάσετε προσεκτικά.
Για ερωτήματα και ανησυχίες σχετικά με το περιεχόμενο των συνδεδεμένων ιστοσελίδων, παρακαλούμε να απευθύνεστε στους διαχειριστές αυτών.

Στην προηγούμενή μας ανάρτηση ασχοληθήκαμε με το θέμα της ασφάλειας των ασθενών στα σύγχρονα συστήματα υγείας. Αυτό το βίντεο-παρωδία έρχεται σχεδόν συστημένο. Η πολυφαρμακία, η λήψη δηλαδή περισσότερων φαρμάκων από όσα είναι κλινικά ενδεδειγμένα (και όχι η λήψη απλά πολλών φαρμάκων, όπως συχνά λέγεται) είναι ένας από τους βασικότερους παράγοντες πρόκλησης αποτρέψιμων βλαβών στους ασθενείς.

Εξαιρετική δουλειά για μία ακόμα φορά από το Cochrane Collaboration, που αποδεικνύει ότι

  1. η evidence-based medicine (η βασιζόμενη σε αποδείξεις ιατρική) μπορεί να έχει χιούμορ,
  2. η δουλειά των κλινικών φαρμακοποιών, που συνοψίζεται στο τετράπτυχο “το σωστό φάρμακο, στη σωστή δόση, τη σωστή στιγμή, για το σωστό ασθενή”, είναι τεράστιας σημασίας και
  3. οι Queen έγραψαν καταπληκτικές μουσικές!
YouTube player

Μοιραστείτε τη γνώση!