«Τεκμηριωμένη Φαρμακευτική», διάλεξη στο ΑΠΘ.

Κάποιες φορές στα άρθρα μας, ακολουθείτε συνδέσμους που σας οδηγούν σε ιστοσελίδες που δεν μας ανήκουν. Οι σύνδεσμοι αυτοί επισημαίνονται με ένα βέλος στα δεξιά του συνδέσμου.
Παρότι καταβάλλουμε κάθε δυνατή προσπάθεια ώστε να περιλαμβάνουμε στο περιεχόμενό μας μόνο συνδέσμους που οδηγούν σε ιστοσελίδες υψηλής ποιότητας, δεν έχουμε καμία ευθύνη για το περιεχόμενο ή τη διαθεσιμότητα ιστοσελίδων που ανήκουν σε τρίτους.
Επιπλέον, έχετε υπόψη σας ότι οι πολιτικές ασφάλειας και ιδιωτικότητας σε αυτές τις ιστοσελίδες πιθανόν να είναι διαφορετικές από αυτές του Κλινικού Φαρμακοποιού, συνεπώς φροντίστε να τις διαβάσετε προσεκτικά.
Για ερωτήματα και ανησυχίες σχετικά με το περιεχόμενο των συνδεδεμένων ιστοσελίδων, παρακαλούμε να απευθύνεστε στους διαχειριστές αυτών.

Τη Δευτέρα, 1η Δεκεμβρίου του 2014, εκπροσωπώντας την Ελληνική Εταιρεία Φαρμακευτικής Πρακτικής , στα πλαίσια του μαθήματος της Πρακτικής Άσκησης, είχα τη χαρά να μιλήσω στους τελειόφοιτους της Φαρμακευτικής του ΑΠΘ για ένα από τα αγαπημένα μου θέματα: Την Τεκμηριωμένη Κλινική Πρακτική (Evidence-based Clinical Practice) γενικά, και την Τεκμηριωμένη Φαρμακευτική (Evidence-based Pharmacy) ειδικότερα.

Ήταν μια ξεχωριστή εμπειρία και οφείλω να ευχαριστήσω θερμά το Τμήμα και ιδιαιτέρως την Καθηγήτρια κ. Χατζηπαύλου-Λίτινα για τη φιλοξενία, και φυσικά τους φοιτητές που με τίμησαν με την παρουσία τους και συμμετείχαν ενεργά με πολλές ερωτήσεις και ζωντανή συζήτηση στην παρουσίαση.

Τα slides της παρουσίασης είναι διαθέσιμα σε διαδραστική μορφή παρακάτω:

[prezi url=”https://prezi.com/s7wyghek38bl/” width=”600″ height=”430″ zoom_freely=”N”]

Μπορείτε επίσης να κατεβάσετε τις διαφάνειες σε μορφή PDF στο τέλος του άρθρου. Παραθέτω εδώ τις παραπομπές που προτείνονται στην τελευταία διαφάνεια της διάλεξης, για εύκολη πρόσβαση:

1. Στατιστική και Βιοστατιστική, δωρεάν μαθήματα online (MOOCs)

2. Μεθοδολογία της έρευνας, δωρεάν μαθήματα online (MOOCs)

3. Κριτική αξιολόγηση της επιστημονικής βιβλιογραφίας (critical appraisal)

4. EBP Resources

Μοιραστείτε τη γνώση!