[Διαδραστικό Εργαλείο] Εμβόλια Πνευμονιόκοκκου για Ενήλικες

Κάποιες φορές στα άρθρα μας, ακολουθείτε συνδέσμους που σας οδηγούν σε ιστοσελίδες που δεν μας ανήκουν. Οι σύνδεσμοι αυτοί επισημαίνονται με ένα βέλος στα δεξιά του συνδέσμου.
Παρότι καταβάλλουμε κάθε δυνατή προσπάθεια ώστε να περιλαμβάνουμε στο περιεχόμενό μας μόνο συνδέσμους που οδηγούν σε ιστοσελίδες υψηλής ποιότητας, δεν έχουμε καμία ευθύνη για το περιεχόμενο ή τη διαθεσιμότητα ιστοσελίδων που ανήκουν σε τρίτους.
Επιπλέον, έχετε υπόψη σας ότι οι πολιτικές ασφάλειας και ιδιωτικότητας σε αυτές τις ιστοσελίδες πιθανόν να είναι διαφορετικές από αυτές του Κλινικού Φαρμακοποιού, συνεπώς φροντίστε να τις διαβάσετε προσεκτικά.
Για ερωτήματα και ανησυχίες σχετικά με το περιεχόμενο των συνδεδεμένων ιστοσελίδων, παρακαλούμε να απευθύνεστε στους διαχειριστές αυτών.

Στις ανάγκες εμβολιασμού των ενηλίκων έχουμε αναφερθεί εκτενώς εδώ και εμμέσως εδώ. Προκειμένου να διευκολύνουμε την κατάσταση και να βοηθήσουμε τους επαγγελματίες υγείας και το κοινό στην διερεύνηση των εμβολιαστικών αναγκών των ενηλίκων της χώρας, δημιουργήσαμε το παρακάτω διαδραστικό εργαλείο. Οι συστάσεις βασίζονται στο Εθνικό Πρόγραμμα Εμβολιασμού Ενηλίκων που βρίσκεται σε ισχύ. Το PCV20 είναι το νέο 20-δύναμο συζευγμένο εμβόλιο κατά του πνευμονιόκοκκου που κυκλοφορεί με το εμπορικό όνομα APEXXNAR.

Κριτήρια Εμβολιασμού PCV20

Ελέγξτε την επιλεξιμότητα για το εμβόλιο PCV20

Ορισμοί:

Ανεμβολίαστος: Χωρίς κανέναν εμβολιασμό.

Μερικώς Εμβολιασμένος: Ένας εμβολιασμός με PCV13 ή PPSV23.

Πλήρως Εμβολιασμένος: Εμβολιασμένος με PCV13 και PPSV23.

Υψηλού Κινδύνου:

Συγγενής ή επίκτητη ανοσoανεπάρκεια, χρόνια νεφρική ανεπάρκεια, νεφρωσικό σύνδρομο, λευχαιμία, λέμφωμα, νόσος Hodgkin, γενικευμένη κακοήθεια, ιατρογενής ανοσοκαταστολή (π.χ. φαρμακευτική θεραπεία ή ακτινοθεραπεία), μεταμόσχευση συμπαγούς οργάνου, πολλαπλούν μυέλωμα, ανατομική ή λειτουργική ασπληνία (συμπεριλαμβανομένης της δρεπανοκυτταρικής νόσου και άλλων αιμοσφαιρινοπαθειών), διαφυγή εγκεφαλονωτιαίου υγρού, κοχλιακό εμφύτευμα.

Άλλες:

Χρόνια καρδιοπάθεια (εξαιρείται η υπέρταση), χρόνια ηπατική νόσος, χρόνια πνευμονοπάθεια, σακχαρώδης διαβήτης, αλκοολισμός, συστηματικό κάπνισμα.

Μοιραστείτε τη γνώση!

,