Ημερίδα Επαγγελματικού Προσανατολισμού στη Φαρμακευτική
X

Ένα blog για τα φάρμακα, τις κλινικές πρακτικές και την επιστήμη!

Ημερίδα Επαγγελματικού Προσανατολισμού στη Φαρμακευτική
Διαμαντής Κλημεντίδης / Τρίτη, 30 Μαρτίου 2021 / Κατηγορίες: Φαρμακευτικά Νέα

Ημερίδα Επαγγελματικού Προσανατολισμού στη Φαρμακευτική


Κάποιες φορές στα άρθρα μας, ακολουθείτε συνδέσμους που σας οδηγούν σε ιστοσελίδες που δεν μας ανήκουν. Οι σύνδεσμοι αυτοί επισημαίνονται με το σύμβολο . Παρότι καταβάλλουμε κάθε δυνατή προσπάθεια ώστε να περιλαμβάνουμε στο περιεχόμενό μας μόνο συνδέσμους που οδηγούν σε ιστοσελίδες υψηλής ποιότητας, δεν έχουμε καμία ευθύνη για το περιεχόμενο ή τη διαθεσιμότητα ιστοσελίδων που ανήκουν σε τρίτους.

Επιπλέον, έχετε υπόψη σας ότι οι πολιτικές ασφάλειας και ιδιωτικότητας σε αυτές τις ιστοσελίδες πιθανόν να είναι διαφορετικές από αυτές του Κλινικού Φαρμακοποιού, συνεπώς φροντίστε να τις διαβάσετε προσεκτικά.

Για ερωτήματα και ανησυχίες σχετικά με το περιεχόμενο των συνδεδεμένων ιστοσελίδων, παρακαλούμε να απευθύνεστε στους διαχειριστές αυτών.

Το ATP - Aristotle Team of Pharmacy είναι η ομάδα προπτυχιακών φοιτητών του Τμήματος Φαρμακευτικής Α.Π.Θ. που έχει στόχο την πραγματοποίηση επιστημονικών και κοινωνικών δράσεων που σχετίζονται με τη Φαρμακευτική ως επιστήμη, αλλά και ως λειτούργημα. Πιο συγκεκριμένα, η ομάδα στοχεύει στη δραστηριοποίηση των φοιτητών στα επιστημονικά και κοινωνικά τους ενδιαφέροντα, αλλά και στη διαρκή ενημέρωσή τους για τα πιο σύγχρονα ιατρικά και φαρμακευτικά επιτεύγματα. Παράλληλα, το ΑΤΡ συμμετέχει σε προγράμματα ενημέρωσης του ευρύτερου πληθυσμού για θέματα υγιεινής, πρόληψης και θεραπείας, ενώ τέλος, στοχεύει στο να δημιουργήσει ένα δίκτυο με φοιτητές και αποφοίτους της Φαρμακευτικής και άλλων συγγενών σχολών από την Ελλάδα και το εξωτερικό.

Στα πλαίσια των δράσεών της, η ομάδα ΑΤΡ διοργανώνει ημερίδα με θέμα: Ο Επαγγελματικός Προσανατολισμός στη Φαρμακευτική.

Στα πλαίσια της αποστολής του για την πραγματοποίηση επιστημονικών δράσεων και εκδηλώσεων ενημέρωσης, το ΑΤΡ διοργανώνει το Σάββατο 3 Απριλίου, μια Ημερίδα Επαγγελματικού Προσανατολισμού για φοιτητές Φαρμακευτικής. Η Ημερίδα θα πραγματοποιηθεί διαδικτυακά μέσω της πλατφόρμας Zoom με Επιστημονικό Υπεύθυνο τον κ. Βιζιριανάκη Ιωάννη, αναπληρωτή καθηγητή του τμήματος Φαρμακευτικής.

Η ημερίδα βρίσκεται υπό την αιγίδα της κοσμητείας των σχολών επιστημών υγείας και του τμήματος Φαρμακευτικής Α.Π.Θ.

Στόχος αυτής της δράσης είναι να δοθεί στους φοιτητές η ευκαιρία να γνωρίσουν και να ενημερωθούν για τους διάφορους τομείς με τους οποίους μπορεί να ασχοληθεί ένας απόφοιτος του Τμήματος Φαρμακευτικής, παραθέτοντας με ομιλίες από αντίστοιχους επαγγελματίες Υγείας και καθηγητές όλες τις πιθανές διεξόδους ενός Φαρμακοποιού. Οι φοιτητές, λοιπόν, θα έχουν την δυνατότητα να διευρύνουν το γνωστικό τους πεδίο σχετικά με τους τομείς ενασχόλησης ενός Φαρμακοποιού και να έρθουν σε επαφή με διακεκριμένους επαγγελματίες του χώρου, πρόθυμους να συζητήσουν με τους φοιτητές και να επιλύσουν σχετικές απορίες και προβληματισμούς.

Συγκεκριμένα, το πρόγραμμα της Ημερίδας θα περιλαμβάνει ποικίλες ομιλίες, οι οποίες θα καλύπτουν ένα ευρύ φάσμα σχετικά με την δυνατότητα απασχόλησης του Φαρμακοποιού στο Φαρμακείο, στη Βιομηχανία, στο Νοσοκομείο και τις Κλινικές, στην Έρευνα, στους Δημόσιους φορείς καθώς και στην Εκπαίδευση.

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επισκεφθείτε την εκδήλωσή μας στο Facebook:

 

Τα social media της ομάδας μας:

Καθώς και το site του ATP:

Εκτύπωση
Αξιολογήστε το άρθρο:
2.0
1854

Παρακαλούμε να κάνετε login ή να εγγραφείτε για να σχολιάσετε.