Συνέδριο Φοιτητών Φαρμακευτικής Ελλάδος 2016: Bελτιώνοντας το καλύτερο

 

sffeΜε μεγάλη χαρά έλαβα ενημέρωση από τους συμπαθέστατους (και εκνευριστικά δραστήριους -με την καλή έννοια!) μελλοντικούς συναδέλφους της διοργανωτικής ομάδας του Συνεδρίου Φοιτητών Φαρμακευτικής Ελλάδος, εν συντομία ΣΦΕΕ, για τον προγραμματισμό της δεύτερης ετήσιας συνάντησης το τριήμερο 8-10 Απριλίου, μετά την άκρως επιτυχημένη διοργάνωση της περυσινής χρονιάς.

Ομολογώ ότι δεν είμαι και ο πιο αντικειμενικός κριτής της δουλειάς των φοιτητών, καθώς πέρυσι συμμετείχα ως ομιλητής και κατέγραψα την (ενθουσιώδη) εμπειρία μου εδώ. Αρκούμαι, λοιπόν, στην παράθεση του Δελτίου Τύπου των διοργανωτών, μαζί με τις θερμότερες ευχές μου για καλή επιτυχία, καθώς και τα προκαταβολικά μου συγχαρητήρια για τη διάθεση προσφοράς. Προτρέπω όσους από τους αναγνώστες ενδιαφέρονται, να βιαστούν να εγγραφούν μέσω της ιστοσελίδας, καθώς έχουν μείνει λίγες μόνο διαθέσιμες θέσεις.

Το Συνέδριο Φοιτητών Φαρμακευτικής Ελλάδος (ΣΦΦΕ) αποτελεί μια πρωτοβουλία φοιτητών του τμήματος Φαρμακευτικής Πατρών που γεννήθηκε τον Νοέμβριο του 2014. Σκοπός του είναι να παρουσιάσει στους εν δυνάμει κατόχους ενός πτυχίου Φαρμακευτικής τις επαγγελματικές τους δυνατότητες και τις δυσκολίες που θα αντιμετωπίσουν.Στην διοργάνωση του συμμετέχουν φοιτητές και από τα τρία τμήματα (Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Πάτρα).

Το ΣΦΦΕ είναι ένα διήμερο συνέδριο που αποτελείται από μια σειρά ομιλιών, στρογγυλών τραπεζιών και workshops. Οι ομιλητές του συνεδρίου είναι επαγγελματίες του φαρμακευτικού χώρου και προέρχονται από τους τρεις βασικούς πυλώνες απασχόλησης πτυχιούχων φαρμακευτικής, την Βιομηχανία, το Φαρμακείο και το Νοσοκομείο.

Το συνέδριο διοργανώνεται για δεύτερη συνεχή χρονιά, ύστερα από μια εξαιρετικά επιτυχημένη διοργάνωση το 2015. Η ανταπόκριση των φοιτητών Φαρμακευτικής ήταν άμεση και πολυάριθμη, γεγονός που καταδεικνύει το κενό στον επαγγελματικό προσανατολισμό των νέων φαρμακοποιών, το οποίο καλύπτει το συνέδριο. Μάλιστα, το ΣΦΦΕ αποτελεί πλέον μία πλατφόρμα επικοινωνίας των τριών Τμημάτων και των φοιτητών τους, θέτοντας τις βάσεις για ευρύτερη συνεργασία.

Το συνέδριο έχει τεθεί υπό την αιγίδα του τμήματος Φαρμακευτικής Πατρών και έχει λάβει την σχετική έγκριση του ΕΟΦ.

Το ΣΦΦΕ θα πραγματοποιηθεί το διήμερο 8-9 Απριλίου 2016 στο Συνεδριακό και Πολιτιστικό Κέντρο του Πανεπιστημίου Πατρών. Ο αριθμός των συμμετεχόντων θα είναι περίπου 300.

Αποτελεί μια προσπάθεια που οργανώνεται και παρουσιάζεται από φοιτητές σε φοιτητές.

Οι εγγραφές του συνεδρίου θα ξεκινήσουν στις 15 Μαρτίου, και θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας. Θα γίνουν εξ’ ολοκλήρου μέσω της πλατφόρμας Eventora.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το ΣΦΦΕ, μπορείτε να επισκεφθείτε την ιστοσελίδα μας: 2016.sffe.gr και τη σελίδα μας στο Facebook: http://www.facebook.com/sffegr.

Πλούσιο οπτικοακουστικό υλικό από την περσινή διοργάνωση μπορείτε να βρείτε στο : www.sffe.gr

Advertisements